Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-02@09:23:26 GMT

از غرش سامانه مونسون تا مدیریتِ بحران توسط مسئولان

تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۸۲۱۰۵

از غرش سامانه مونسون تا مدیریتِ بحران توسط مسئولان

با فعال شدن سامانه مونسون و بارش های سیل آسا و بروز پدیده گرد و خاک در نقاط مختلف سیستان وبلوچستان، تمام دستگاه های خدماتی و امدادی در حالت آماده باش بسر می برند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  عصرهامون، پیرو هشدارهای سطوح قرمز و نارنجی هواشناسی و سامانه بارشی مونسون، افزایش ارتفاع موج در دریا و سواحل تمام دستگاه های خدمات رسان وامدادی در سیستان وبلوچستان در حالت آماده باش قرار گرفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بارش هایی که اگر چه خسارات هایی به اراضی کشاورزی و یا بخشی از زیرساخت ها وارد کرد اما منجر به سیراب شدن سفره های زمینی شد و موجی از خوشحالی دربین اهالی ایجاد کرد.

در این بین اما اگر چه هشدارهایی از قبل برای عدم حضور ساکنین در کنار رودخانه ها و مسیل های پیرامون، صادر شد اما باز هم عده ای از سر سهل انگاری جان خود را در معرض خطر قرار داده و با انجام اقدامات خطر آفرین زحمت مسئولان را دوچندان کردند.
 
علیرضا شهرکی، مدیر کل بحران استانداری سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: به دنبال فعالیت سامانه بارشی مونسون مسیر های زیادی در محورهای سوران، مهرستان، خاش و همچنین محورهای فرعی و روستایی و گاها اصلی مسدود شدند که برخی پس از ۲ساعت طغیان، فروکش می کنند.

وی تاکید کرد: در این زمینه با همکاری نیروهای راهداری اقدام به جلوگیری از تردد در مسیر فرعی سوران به مهرستان، مهرستان به سمت خاش و سوران،سوران به سمت خاش کرده ایم.

این مقام مسئول افزود: در پی عدم تمکین از بخشنامه ها حدود ۲ ماشین در سیلاب گرفتار شدند که یک ماشین را آب برد، اما چهار سرنشین آن با کمک نیروهای محلی، فرماندار سرباز و نیروهای امداد و نجات حاضر در منطقه نجات و از سیلاب  رهایی یافتند.

وی خطاب به شهروندان گفت: افرادی که قصد تردد در مسیرهای حوزه جنوب استان را دارند تا فردا از تردد در مسیرهای فوق خودداری کرده تا ضمن فروکش کردن طغیان رودخانه ها و بازگشایی مسیر، بتوانیم خدمات دهی بهتری به آنان ارائه دهیم.

شهرکی ادامه داد: بر اساس اعلام سازمان هواشناسی احتمال تقویت سامانه و حرکت آن به سمت سراوان وجود دارد.

وی با بیان اینکه شریان های اصلی تحت کنترل است، تاکید کرد: تمامی دستگاه های خدمات رسان و فرمانداران در حالت آماده باش بسر برده، خوشبختانه با مدیریت صورت گرفته تا کنون تلفات جانی گزارش نشده است.

مدیر کل بحران استانداری در خصوص پدیده گرد و خاک فعال در شمال و بخش مرکزی استان هم گفت: این سامانه ناشی از فعالیت سامانه مونسون در کشور پاکستان است که باعث بروز پدیده گرد و غبار در حوزه سیستان و شهرستان زاهدان شده و تمام پروازهای شمال استان را لغو  کرده است.

شهرکی گفت: بر اساس اطلاعات بدست آمده این سامانه تا پایان امشب فروکش کرده و فردا شرایط بهتری را در منطقه شاهد خواهیم بود، البته بر اساس گزارش هواشناسی سامانه بارشی مونسون احتمال فعالیت این سامانه در زاهدان و مناطقی از سیستان به شرط تغییر نکردن نقشه های هواشناسی دور از انتظار نیست.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۸۲۱۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور هشدار نارنجی هواشناسی / احتمال رخداد تگرگ در کرمان

بر اساس اطلاعیه اداره کل مدیریت بحران استان کرمان با توجه به احتمال رخداد تگرگ در روزهای پایانی هفته، فرمانداری‌ها و دستگاه‌های اجرایی و امدادی تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی اتخاذ کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمان، اداره کل مدیریت بحران استان کرمان در اطلاعیه‌ای ضمن صدور هشدار نارنجی هواشناسی، از ورود سامانه بارشی به استان از بعدازظهر چهارشنبه یازدهم اردیبهشت خبر داد و اعلام کرد: از چهارشنبه تا جمعه، شاهد ناپایداری‌های جوی به‌صورت افزایش ابر، رگبار باران گاهی همراه با رعدوبرق، وزش تندبادهای لحظه‌ای و احتمال بارش تگرگ در مناطق مستعد استان خواهیم بود.

در این اطلاعیه آمده است: بارش رگباری باران، احتمال آب‌گرفتگی معابر، جاری شدن روان آب، سیلابی شدن مسیل‌ها و طغیان رودخانه‌های فصلی در برخی مناطق استان، اصابت صاعقه، وزش باد نسبتاً شدید و احتمال کاهش کیفیت هوا در مناطق مستعد خیزش گردوخاک دور از انتظار نیست.

بنا به اعلام اداره کل مدیریت بحران استان کرمان، این سامانه تمام مناطق استان به ویژه نیمه‌غربی و شمال و ارتفاعات جنوب استان شهرستان کرمان، ارزوئیه، انار، بافت، بردسیر، بم، جیرفت، رابر، راور، راین، رفسنجان، رودبار جنوب، زرند، سیرجان، شهداد، شهربابک، فاریاب، قلعه گنج، کهنوج، کوهبنان، گلباف، لاله زار، ماهان، منوجان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

بر اساس این گزارش توصیه می‌شود شهروندان ضمن پرهیز از فعالیت‌های کوهنوردی، از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع خودداری و از استحکام سازه‌های موقت اطمینان حاصل کنند و لایروبی کانال‌ها و آب‌روها نیز در دستور کار قرار گیرد.

در این اطلاعیه تأکید شده است: با توجه به احتمال رخداد تگرگ فرمانداری‌ها و دستگاه‌های اجرایی و امدادی تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی اتخاذ کنند.

کد خبر 749226

دیگر خبرها

  • هشدار مدیریت بحران استان تهران درباره بارندگی‌های آخر هفته
  • تداوم فعالیت سامانه بارشی تا نیمه اردیبهشت
  • هشدار مهم هواشناسی برای ۴ استان/ آماده‌باش مدیریت بحران
  • صدور هشدار نارنجی هواشناسی در البرز
  • آماده‌باش دستگاه‌های امدادی و خدمات‌رسان چهارمحال و بختیاری در پی صدور هشدار هواشناسی
  • آماده باش مدیریت بحران در پی هشدار هواشناسی
  • اعلام آماده‌باش در اصفهان در پی صدور هشدار نارنجی
  • صدور هشدار نارنجی هواشناسی / احتمال رخداد تگرگ در کرمان
  • ۲ هشدار هواشناسی در هرمزگان صادر شد
  • لزوم آماده‌باش همه دستگاه‌ها به دنبال صدور هشدار نارنجی هواشناسی